IMPLEMENTATIE

Werken met Projects4Learning vergt een gedegen  implementatietraject. Het vraagt om een andere voorbereiding van de manier waarop onderwijs wordt vormgegeven.  Jij als leerkracht wordt weer regisseur van je eigen onderwijs. In de voorbereiding leer je om de methode los laten en gerichte keuzes te maken in het leerstofaanbod. Je organiseert verschillende samenwerkingsvormen en extra activiteiten gerelateerd aan het thema. Samen met je leerlingen richt je een rijke leeromgeving in.  Je leert met en van elkaar, er wordt minder klassikaal lesgegeven. 

Wij helpen jou en je collega’s hierbij door in hele praktische workshops de thema’s samen voor te bereiden.

icon3 kopieINTRODUCTIE PROJECT4LEARNING

Projects4Learning is een manier van onderwijs waarbij leerlingen uitgedaagd worden om door middel van thema’s (projectsen) te leren. Door actief te werken aan ‘echte’ problemen worden leerlingen gestimuleerd om het geleerde direct toe te passen. Om dit te doen ontwikkelen zij allerlei strategieën. In deze training leer je meer over deze strategieën en ontwikkel je een visie hoe Projects4Learning bij jullie in school een plaats krijgt.

 

 

Geïnteresseerd? Stuur ons een mail   

icon1 kopieAAN DE SLAG MET PROJECTS4LEARNING

Je wil thematisch, projectgestuurd of vakoverstijgend aan de slag, maar waar begin je? Welke thema’s en materialen gebruik je?Projects4Learning is geen methode, maar een mindset een andere manier van onderwijs. Dit sluit naadloos aan bij de 21eeuwse vaardigheden en Project-Based Learning. Tijdens deze praktische workshop kies je een thema en ga je hiermee aan de slag. Hoe ga je dit in de klas aanpakken? Hoe houd je zicht op wat de leerlingen gemaakt hebben en reflecteer je op het werk? Je kunt na deze workshop direct aan de slag.

Geïnteresseerd? Stuur ons een mail     

AANPAK

Binnen onze trainingen en workshops maken we gebruik van een hands-on en challenge based aanpak voorzien van praktische tools en technieken. Al onze trainers hebben jarenlange ervaring in het onderwijs. We laten zien op welke manieren je leerlingen kunt ondersteunen bij het ontwikkelen van hun creatieve, analytische en probleemoplossende vaardigheden, evenals out-of-the-box denken en zelfvertrouwen.
Deelnemers van onze workshops komen terug met nieuwe ideeën en strategieën die direct toepasbaar zijn in de klas.
Kortom een compleet aanbod als je met thematisch onderwijs, projectgestuurd onderwijs en gepersonaliseerd leren aan de slag wil.

Wil je aan de slag? Laat het ons weten, we helpen je graag zo praktisch mogelijk op weg.