SOMMIGE MENSEN ZEGGEN …

Sommige mensen zeggen dat leerdoelen, methoden en vakken centraal staan bij het leren. Dat het tracé bekend is en de volgorde en diepgang van de onderwerpen vastliggen. En dat vragen maar 1 goed antwoord hebben. Dat alle leerlingen hetzelfde moeten doen op hetzelfde moment. En dat de leerkracht de methode moet volgen. En de leerlingen de leerkracht.

Sommige zeggen dat dit de manier van leren is. En dat we op het goede spoor zitten…

WIJ VINDEN VAN NIET…ABSOLUUT NIET !

WIJ ZIEN ONDERWIJS ANDERS…

Onderwijs waarbij talenten, interesse, vrijheid en nieuwsgierigheid centraal staan. Waar leerlingen leren door op onderzoek uit gaan en zelf de wereld ontdekken. Zonder onnatuurlijke grenzen tussen vakken. Onderwijs waarbij leerlingen samen leren. En de juiste vaardigheden ontwikkelen voor de toekomst.

Leerlingen leren de belangrijke vragen zelf te stellen.

WAT KAN ER GEBEUREN ?…

Wat gebeurt er als leerlingen vanuit eigen interesses en nieuwsgierigheid gaan leren? Als ze de vrijheid krijgen om zelf de belangrijke vragen te formuleren. En de ruimte om op zoek te gaan naar de antwoorden? Dan gaan ze spontaan op onderzoek uit en ontdekken ze wat wel en niet werkt. Dan maken ze fouten en leren ze. En verdiepen ze zich in onderwerpen die ze interessant vinden. Ze stellen steeds meer vragen, vergroten hun kennis en ontwikkelen de juiste vaardigheden. En ze werken samen. Want zo’n ontdekkingsreis maak je niet alleen. Die onderneem je met andere leerlingen, leerkrachten en Projects4Learning.

Leren vanuit eigen interesse, motivatie en nieuwsgierigheid

NIEUWSGIERIGHEID IS DE POORT NAAR ALLE KENNIS…

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Je hoeft het alleen maar aan te boren. Laat leerlingen vanuit eigen interesse, motivatie en nieuwsgierigheid leren. Geef ze de vrijheid en leer ze de belangrijke vragen zelf te stellen. En geef ze vervolgens de ruimte om op zoek te gaan naar de antwoorden. Laat ze het zelf ontdekken. Durf de methoden los te laten en doorbreek de grenzen van de vakken. Werk met Projects4Learning. En ontdek wat je ervoor terug krijgt …

ONTDEK PROJECTS4LEARNING
WAT BETEKENT VOOR JOU
SCHOOL VOORBEELDEN